Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че симпатизира на Лутън Таун и похвали тима за "забележителното" му пътешествие до достигането на Висшата лига.

Във вторник "артилеристите" гостуват на най-малкия стадион в английския елит - "Кенилуърт Роуд", което дава поводи за притеснение на Артета.

"Това място има силата да вдъхновява и това, което правят в Лутън, е забележително. Начинът, по който те правят нещата и предават посланието си, е невероятен", каза испанецът на пресконференцията преди срещата.

След 14 кръга Арсенал е лидер във Висшата лига с 33 точки - с две повече от втория Ливърпул и с три пред шампиона Манчестър Сити. В същото време Лутън е на 17-о място с 9 точки, но у дома новакът във Висшата лига постигна равенство с Ливърпул и победа над Кристъл Палас в последните си два мача.

"Те заслужават всички поздравления, които получават още от миналия сезон и за начина, по който се справят през този. Във вторник ни очаква един двубой на високо темпо, който никак няма да бъде лесен. Роб Едуардс е чудесен треньор и страхотен човек. Това е видно и от начина, по който играе отборът му. Мисля, че те са по-добър тим, отколкото показва точковият им актив. Развълнувани сме от предстоящата среща и сме готови за нея", обясни Артета.

Предстоящата среща ще бъде под номер 200 за дясното крило Букайо Сака с екипа на Арсенал, а един от малкото проблеми, които има испанският мениджър на "топчиите" е свързан със състоянието на Такехиро Томиясу. Японецът има лека травма от мача с Уулвърхямптън и за участието му в срещата ще се реши в последния момент. 

Артета бе попитан и за думите на мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, който каза след равенството 3:3 с Тотнъм, че "няма да се правя на Артета", когато бе запитан за мнението му за решенията на съдиите. Самият Артета, който публично призова за проверка на системата за видеоповторения (ВАР) след загубата с 0:1 от Нюкасъл миналия месец, отказа да коментира мнението на Гуардиола.