Микел Артета довери, че Фреди Люнгберг ще остане в Арсенал като част от треньорския щаб на испанеца, след като се е уверил лично от него за бъдещите му планове. Шведът бе временен наставник, след като Унай Емери бе уволнен през миналия месец, но не се знаеше дали ще остане да върши работата си на „Емирейтс” след назначаването на Артета.

Люнгберг изведе Арсенал до едва една победа в шест мача, но Артета е останал много позитивен след видяното от наставленията на шведа по време на нулевото равенство на отбора срещу Евертън миналата събота.

„Разговарях с Фреди след края на мача. Казах му моята идея и за това кои хора искам в моя щаб, както и за отговорностите, които очаквам от тях”, започна Артета.

„Той може да бъде много ценен за нас. Той знаеше играчите, наясно е със ситуацията, знае историята и идеята за футбола, така че може да ни помогне. Към момента го познавам много малко, но стартираме нова глава със свои идеи и се надяваме да свършим правилно нещата. Останах много впечатлен от него и съм готов за бъдещето”, коментира още Артета.

Едно от последните действия на Люнгберг начело на Арсенал бе, след като разкритикува поведението на Месут Йозил след смяната му при загубата с 0:3 от Манчестър Сити по-рано през месеца. Полузащитникът свали ръкавиците си и ги изрита с гняв, което го остави извън групата за мача с Евертън. Артета довери, че няма да съди играчите си от действията им през миналото. „С мен, играчите са „сухи”. Казах им да не мислят за миналите неща, без значение дали са позитивни или негативни. Очаквам от играчите си да се представят добре всеки един ден. Ако те го правят, имат шанс да играят. Ако не го, няма да играят”, допълни още Артета.