Мениджърът на Арсенал коментира състоянието на отбора след лагера, който направи в Дубай по време на паузата в шампионата. Лондончани загубиха последните си три мача, а акцентът бе, че не успяват да реализират положенията, които създават. Утре тимът приема Кристъл Палас с надеждата да сложи край на негативната серия.

"Лагерът в Дубай беше страхотен, фантастични условия. Работихме много върху нещата, които бяхме набелязали. Презаредихме батериите и в това отношение средата и прекрасното време помагат. Този период ни даде възможност да погледнем нещата от друга перспектива и да анализираме работата си. Има много позитиви от първите шест месеца от сезона, въпреки че резултатите не бяха положителни в последните няколко мача", сподели Артета.

Испанецът призна, че един от основните проблеми, върху който отборът е работил е завършването на головите ситуации: "Няколко загуби не могат да ни накарат да забравим това, което сме. Трябва да продължим да бъдем себе си, но в някои елементи трябва да се подобрим и да се развием. Това е красотата на работата ми - постоянно да търсиш развитие на отбора и това, което е нужно, за да продължи да побеждава".

Артета отново заяви, че не е реалистично Арсенал да привлече нападател през зимния трансферен прозорец. Той коментира и интереса на Уест Хем към Емил Смит Роу, но без да казва нещо конкретно: "Много съм доволен от Емил. Той се развива отлично, тренира наистина добре".