Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че е останал изненадан от това, че ръководството на Висшата лига не е взело решение да отложи двубоя от първия кръг между неговия отбор и Брентфорд, който "топчиите" загубиха с 0:2.

Причината е, че четирима играчи на Арсенал са дали положителни проби за коронавирус – нещо, което клубът разкри едва вчера. Това са Пиер-Емерик Обамеянг, Александре Лаказет, Вилиан и Алекс Рунарсон. Артета все още не знае дали някой от тях ще може да играе в дербито с Челси в неделя.

Според правилата на Висшата лига един двубой не може да бъде отложен, ако съответният клуб разполага с 14 или повече играчи, картотекирани в първия отбор.

„Бях изненадан, че този мач не беше отложен, но бе решено, че най-доброто нещо е да играем. Все още не знам дали някой измежду Обамеянг и Лаказет ще може да участва в дербито с Челси. Не мога да дам отговор днес. Не знам и дали ще могат да тренират след няколко часа.

"Лаказет все още не е тренирал. Обамеянг участва вчера но те бяха болни, бяха засегнати от вируса“, заяви Артета на днешната си пресконференция.