Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че решението за изваждането от състава на Месут Йозил е спортно-техническо и е единствено за доброто на отбора. 

32-годишният Йозил игра за последно за Арсенал на 7 март, а през този сезон дори не попада в групата. Германецът не беше картотекиран за двубоите от Висшата лига и Лига Европа. Арсенал опитва да разтрогне договора на играча заради високата му заплата. Според информации халфът прибира по 350 000 лири седмично, а договорът му с клуба е до юни 2021 година.

"Огорчен съм, защото не ми е приятно който и да е играч от моя отбор да няма възможността да играе в мачовете. Това е тъжно за мен, защото нито един футболист не заслужава това. Но аз съм тук затова - да взимам решения, които са най-полезни за клуба. Това и правя", каза Артета в интервю за beIN SPORTS.

Испанският специалист е отегчен от въпроси за евентуално завръщане на Йозил, които се появяват след всяка загуба на Арсенал.

"Когато загубим мач, веднага се появява името на Йозил, а когато печелим, никой не говори за него. Решението за Йозил е чисто спортно-техническо", каза още Артета.