Мениджърът на Арсенал Микел Артета призова своя отбор да прегърне шанса за атака на първата титла за клуба във Висшата лига от 2004 година насам, пише агенция Ройтерс.

"Артилеристите" са начело в класирането на Висшата лига, а шампионатът се подновява с мачовете по Коледа, като Арсенал приема градския съперник Уест Хям на 26 декември.

"Това не е просто усещане, а фактите и статистиката подкрепят това, че отборът заслужено печели мачовете си", каза Артета пред Джейми Карагър в предаване на Скай Спортс.

"Искам отборът да играе по определен начин и колкото по-последователни сме в това отношение, толкова повече ще спечелим. За съжаление във футбола можете да стреляте 30 пъти и да допуснете един удар и да загубите с 0:1. Но мисля, че в дългосрочен план сме на прав път, но в същото време сме наясно какво предстои през втората част на сезона и трябва да сме готови за него.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

"Има вълнение и трябва да прегърнем възможността, която имаме пред себе си, но осъзнаваме, че трябва да подобрим някои неща", каза още Артета.

40-годишният специалист разчиташе на ограничен брой титуляри през есента, но натовареният график с предстоящи мачове ще го накара да прави повече ротации.

"Ще играем на всеки три дни и ни трябват повече играчи, за да постигнем целите си", каза Артета.

Испанецът се възхищава на Пеп Гуардиола, на когото беше помощник в Манчестър Сити.

"Той беше моят идол", сподели Артета, който е срещнал Гуардиола, още когато е на 15 години. "Той беше този, на когото исках да подражавам", каза още той.

Автор: Мирослав Димитров/БТА