Старши треньорът на Арсенал Микел Артета остана доволен от играта в защита на тима при победата с 3:0 срещу Фулъм в поредния кръг на Висшата лига. 

"Това е нещото, което искам да възпитам в отбора. Една игра в защита, в която 11 футболисти са посветени на задачите си в защита в продължение на 96 минути. Ще бъде от решаващо значение това поведение, ако искаме да продължим да печелим мачовете си. Отдавна е ясно и на децата, че целият отбор се защитава. Това се отнася и за нападателите, те си имат техните задачи и ако не ги изпълняват, затрудняват колегите си. В Англия не може да се допусне такова поведение", сподели наставникът на "топчиите". 

Gulliver/GettyImages
87 снимки

"Да гостуваме на Фулъм е много трудна работа, защото на техния стадион много фаворити пострадаха. Противникът е наистина добре организиран отбор и мисля, че доминирахме в мача, създадохме много положения, запазихме мрежата си спечелихме мача по убедителен начин. Така че аз много съм щастлив", заяви още Артета. 

"Габриел вложи много през последните няколко месеца и целият персонал прекара толкова много часове, за да изпълни задачите и да му помогне. И психически също беше готов да се върне", завърши испанският специалист.