Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, се изказа с голям респект за своя колега в Астън Вила Унай Емери, който бе начело и на лондончани преди идването на неговия сънародник. Двамата се изправят един срещу друг в събота, когато бирмингамци, които преди няколко дни победиха Манчестър Сити и са в серия от 14 поредни шампионатни победи на свой терен, приемат „артилеристите“.

Артета обаче няма да може да води отбора си от пейката, тъй като е наказан заради това, че при радостта от победния гол срещу Лутън получи трети жълт картон от началото на сезона.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„Мисля, че отборът, който ще спечели титлата, трябва да има невероятно желание да печели всеки мач. Мисля, че ние го имаме и го показваме непрекъснато. Астън Вила, Унай и екипът заслужат само похвали. Те ще бъдат много труден съперник, а „Вила Парк“ е едно от любимите ми места за гостувания. Изобщо не съм изненадан. Следя работата на Унай Емери още от Алмерия и той направи забележителни неща във всеки отбор, в който беше. Винаги развива играчите, отборът и клубът. Той е баск, какъвто съм и аз. Възхищавам му се и съм щастлив за него“, заяви Артета.

Испанецът категорично защити и любимеца си Давид Рая, който получи много критики за представянето си в двубоя с Лутън:

„Няма никакъв дебат за Давид Рая, ако погледнете неговата форма и това, което постигна, откакто е при нас. Той беше наистина впечатляващ. Трябва да подкрепяме нашите играчи, да ги защитаваме и да извличаме най-доброто от тях. Всеки футболист заслужава правилната подкрепа и правилната любов“.

Дано играят по-добре! Аз мога да им повлияя с положителния си ум и мислене, насочени към тях. Имаме много опитни треньори, които ще бъдат до тях. Правили сме го и преди, нека го направим отново“, заяви Артета относно наказанието си за мача с Астън Вила.

„Мисля, че всички са добре. Партей? Не знаем кога ще се завърне и не можем да поставим някакви срокове. Развитието по отношение на контузията е много добро. Мачът с Ливърпул вероятно ще дойде рано за него (б.р. - сблъсъкът е на 23 декември)“, завърши испанецът.