Мениджърът на Арсенал Микел Артета похвали Деклан Райс за това, че бързо се е адаптирал след рекордния му трансфер от 105 милиона лири от Уест Хям.

„Винаги се надявате, че преходът ще бъде плавен и бърз, но понякога реалността е много различна. В неговия случай това беше наистина положително, той показа, че е много лесно. Деклан разбра отбора, начина ни на игра наистина, наистина бързо и нещата вървят добре за него“, заяви Микел Артета преди неделното гостуване на Евертън.

Докато Райс се установи в Арсенал, предишното им рекордно попълнение Никола Пепе беше продаден, като клубът прекрати договора на национала на Кот д'Ивоар, който бе привлечен за 72 милиона лири през 2019 г. от Лил.

„Не бях замесен в сделката с Пепе, но това, което мога да кажа за него като човек е, че той е феноменално момче, стараеше се много. Не е негова вина за сумата, която платихме тогава. Когато нещата не вървят, трябва да продължиш... Това решение беше взето и мисля, че беше в полза и на двете страни“, каза още Артета.

Испанският специалист каза, че крилото Букайо Сака "тренира нормално" на фона на опасения за възможна контузия на ахилеса. Артета обясни, че Арсенал се стреми да продължи договора на капитана Мартин Йодегор, чийто настоящ контракт изтича през юни 2025 г.

„Мартин е нашият капитан, той е фундаментален играч за нас. Наистина е важен за сега и за бъдещето. Искаме да го задържим тук за дълго време. Винаги съм оптимист. Наистина сме близо до нова сделка с него и неговия агент“, завърши Микел Артета./ БТА