Новото попълнение на Арсенал Мартин Йодегаард може да направи повторен дебют за тима в сряда при гостуването на Уест Бромич Албиън във втория кръг на турнира за купата на Лигата. Това обявиха от клуба.
Добрата новина за мениджъра Микел Артета е завръщането в състава на нападателя Александър Лаказет, който пропусна първите два мача от сезона заради заболяване от COVID-19.

Арсенал започна сезона кошмарно със загуби от по 0:2 от лондонските си съперници Брентфорд и Челси и в сряда ще се стреми към първи успех за сезона срещу втородивизионния Уест Бромич. Мениджърът Артета възлага сериозни надежди на 22-годишния Йодегаард, чийто трансфер от Реал Мадрид бе финализиран през уикенда. През пролетта на тази година плеймейкърът направи силни мачове за лондончани, докато бе при тях под наем от Реал.

Притеснително за Артета обаче остава отсъствието на друго от новите попълнения - бранителя Бен Уайт, който е с коронавирус и е под въпрос и за дербито с Манчестър Сити през уикенда. Аут за още поне седмица са и халфът Томас Партей и нападателят Еди Нкетиа, които лекуват травми.