Защитникът на Арсенал Уилям Салиба пропусна последните два мача поради контузия в гърба, която получи, докато играеше срещу Спортинг Лисабон в Лига Европа. Но Микел Артета предположи, че централният защитник има шанс да бъде на линия за мача с Ливърпул този уикенд, когато беше попитан за последните новини от отбора на "артилеристите" по време на неговите пресконференции преди мача в неделя.

"Няма реални новини с останалите играчи, които все още бяха контузени", Артета. "Имаме известна надежда с един от тях, който ще може и да тренира, но ще видим". На въпроса дали Букаой Сака е преодолял болестта, която го накара да започне на пейката срещу Лийдс, Артета добави: "Да, на линия е".

Въпреки че Артета не посочи името на Салиба, когато обсъждаше играча, който може да се завърне, малко вероятно е това да е някой друг, като се има предвид естеството на контузиите, с които другите му отсъстващи звезди трябва да се справят.

Известно е, че и Такехиро Томиясу и Мохамед Елнени ще отсъстват до края на сезона и докато Еди Нкетия напредва с възстановяването си от контузията в глезена, която получи.