Мениджърът на Арсенал Микел Артета сподели, че въпросите с неизвестен отговор около клуба понастоящем надхвърлят единствено изтичащия договор на Пиер-Емерик Обамеянг.

Габонецът има контракт на "Емиратс" до лятото на 2021-а година и продължава да е неясно дали ще подпише нов такъв с "топчиите". Артета обаче акцентира, че и евентуалното участие или неучастие на клуба в европейските клубни турнири също е въпрос от не по-малка значимост. 

"Когато говоря за неизвестностите, които имам пред себе си, контрактът на Обамеянг със сигурност е една от тях. Отделно обаче стои и въпросът на кое място ще останем в крайното класиране във Висшата лига и дали ще играем в Европа. Това ще има влияние върху трансферните ни планове", започна испанецът. 

"Относно Оба мисля, че всичко е много ясно - колкото по-бързо може да бъде изяснена ситуацията, толкова по-добре. Така играчът ще е по-фокусиран и мотивиран. Трябва обаче също така да уважаваме, че моментът е труден, като трябва да се вземе предвид и нуждите на клуба", завърши Артета.