Мениджърът Микел Артета се надява воденият от него Арсенал да продължи да играе по същия начин, както и преди паузата за Мондиал 2022. Испанският специалист призова лондончани за силно представяне срещу местния съперник Уест Хем в понеделник. "Артилеристите" имат преднина от пет точки на върха в класирането пред шампиона Манчестър Сити.

"Трябва да направим това на терена. Говорили сме много за това. Знаем колко е важно да започнем силно, а играем у дома. Това е много специален ден в историята на Висшата лига, това е много специален семеен празник за футбол, атмосферата винаги е невероятна и искаме да се възползваме максимално от нея. Вероятно нивото, което демонстрираме, както и постоянството, което показахме, няма да бъде задържано лесно. Показахме истинска зрялост в определени моменти, особено срещу големите съперници. Трябва да играем по-добре всеки мач, да продължаваме да растем индивидуално, а и като отбор. Искаме да продължим да печелим двубоите заслужено", обясни Артета, цитиран от ДПА.

Специалистът е сигурен, че ротациите в състава ще бъдат изключително важни за предстоящите мачове в натоварения празничен период в Англия.

"Чуковете" са на 16-та позиция в класирането във Висшата лига.

Автор: Асен Даскалов/БТА