Мениджърът на Арсенал Микел Артета каза, че позицията на тима в класирането на Висшата лига е признание за несвършена работа през изминалия сезон.реди последния кръг, в който Арсенал приема Уотфорд, "артилеристите" заемат десето място в класирането и няма вариант, при който да се изкачат по-нагоре от осмата позиция. Това ще бъде и най-слабото им постижение от сезон 1994/95, когато останаха 12-и.

"Не бяхме постоянни. Видно е, че имахме много проблеми за решаване извън терена, случиха ни се много неща, но в крайна сметка просто не бяхме на нивото на най-добрите", каза Артета.

"Това ни класиране показва, че имаме много още над какво да работим и какво да развиваме, като това трябва да стане наистина бързо, ако искаме отново да бъдем конкурентни с лидерите. Болезнено е да кажа това, защото когато поех това красиво предизвикателство, знаех колко трудно ще бъде", добави Артета.

Испанецът застана начело на Арсенал през декември, като пое контрола от Фреди Люнгберг, който временно изпълняваше мениджърските задължения след уволнението на Унай Емери през ноември. Въпреки разочароващото представяне в шампионата, тимът все още може да си осигури квота за Лига Европа, стига да спечели купата на Англия, за която във финала на 1 август ще срещне Челси.

"За мен най-важно е доброто на клуба, което ще рече, че трябва да се борим за всеки трофей. След всичко, което стана, ще бъде добре, ако спечелим купата и се класираме за Европа. Но това не е нивото, към което трябва да се стреми този футболен клуб", завърши Артета.