Крилото на Арсенал - Рийс Нелсън, бързо се превърна в герой, както за феновете, така и за ръководството. 23-годишният англичанин влезе от скамейката, за да донесе успеха на "топчиите" срещу Борнемут, след като лидерите във Висшата лига изоставаха с 0:2 от "черешките". Сега клубът е готов да възнагради Нелсън с нов договор.

Бъдещето на младежа е неясно, тъй като неговият настоящ контракт изтича това лято и досега нямаше информация, че ръководството и играчът преговарят за ново споразумение. Явно обаче победният гол на Нелсън в последните секунди на мача срещу Борнемут е доказал на Арсенал, че трябва да го задържи в редиците си. 

Нелсън се разписа на два пъти при победата на "артилеристите" с 5:0 срещу Нотингам Форест, но добрата му форма бе покосена от контузия, която го извади от игра. Той все по рядко влизаше в плановете на Микел Артета, но сега определено треньорът, а и противниците ще имат едно наум за футболиста. 

След изключително важното попадение, много отбори пък погледнаха към Рийс Нелсън с идеята за свободен трансфер през лятото, когато договорът му изтече в края на сезона.