Отборът на Арсенал записа нов изразителен успех през сезона, побеждавайки закъсалия Съндърланд с 4:1 в първи мач от 10-ия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на мениджъра Арсен Венгер допълнително вгорчиха живота на „черните котки“ и Дейвид Мойс, които остават на последното място в подреждането с актив от едва две точки от началото на сезона.

Арсенал е на другия полюс и макар преди изиграването на останалите мачове от кръга, вече е едноличен лидер в таблицата с актив от 23 точки, три повече от Манчестър Сити и Ливърпул.

Следващият двубой на „артилеристите“ е във вторник в София срещу българския шампион Лудогорец от Група А на Шампионската лига.

Гостите започнаха силно двубоя и още в първите минути показаха, че ще търсят успеха в срещата. След няколко добри ситуации пред вратата на домакините, Арсенал излезе напред в резултата в 19-ата минута.

Окслейд-Чембърлейн проби по дясното крило центрира много добре в малкия пеналт, където Коне закъсня с намесата си и позволи на Алексис Санчес да стреля много прецизно с глава в горния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

След гола си Арсенал продължи да диктува темпото на терена, но и да пропуска изгодни ситуации. В крайна сметка първата част приключи с минимална преднина за лондончани.

През втората част двата отбора предложиха още по интересен футбол. В 62-ата минута Арсенал имаше сериозни претенции за дузпа, когато Санчес бе съборен в наказателното поле, но реферът Мартин Аткинсън сметна, че нарушение няма.

Още в ответната атака обаче, Съндърланд успя да вкара. Голът за домакините дойде след наказателен удар, отсъден за нарушение на Чех срещу Уотмор.

Оттук нататък на сцената се появи Оливие Жиру. Французинът влезе като резерва в 69-ата минута и с първите си две докосвания на терена реализира два гола и на практика осигури победа за Арсенал.

Нападателят засече по отличен начин топката след центриране отляво в 71-ата минута, а само пет по-късно, този път с глава доведе нещата до 3:1 в полза на гостите.

Домакините тотално свалиха гарда, а Алексис Санчес оформи крайното 4:1 в 78-ата минута.

Така Арсенал събра актив от 23 точки и оглави временното класиране. Съндърлан пък остава на последната позиция с актив от две точки. Това е най-лошият старт за „черните котки“ във Висшата лига, а бъдещето на Дейвид Мойс начело на тима става все по-неясно.