Ръководството на Арсенал обмисля да предложи оферта за централния бранител на Челси Давид Луис, пише “The Sun”. Според британското издание “артилеристите” са готови да се разделят със сумата от 25 милиона паунда за футболиста.

Очаква се предложението да бъде отправено веднага щом зимния трансферен прозорец отвори официално.

Челси продава Давид Луис при добра оферта

30-годишният футболист игра само веднъж за шампиона на Англия, след като бе изваден от Антонио Конте от състава през октомври. В последните шест седмици той се възстановяваше от контузия в коляното, но най-вероятно тази седмици бразилецът ще поднови тренировки с тима.

Още миналия месец се заговори за конфликт в отношенията между Конте и Давид Луис, тъй като футболистът бе оставен извън групата за назидание при трудната победа с 1:0 над Манчестър Юнайтед. Според появилите се слухове неразбирателството между двамата е било породено след коментар на бразилеца относно тактическите решения на италианския мениджър.

Юве тръгва за къдрокосия изгнаник в Челси?

Преди седмица пък някои от медиите на Острова информираха, че Давид Луис е дал ултиматум на Конте, като е заплашиш, че е ако не си възвърне титулярната позиция, ще напусне тима през януари.

Интерес към централния защитник на “сините” не липсва, като част от желаещите подписа му са Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед.