Арсенал ще трябва да развърже сериозно кесията, ако иска да направи Габриел Мартинели един от най-високо платените в клуба и да го обвърже с нов договор. „Артилеристите“ са направили това като една от основите си задачи. „Daily Mail“ съобщава, че вече са започнали преговорите с представители на 21-годишния футболист, но споразумението не е близо.

Въпреки това няма притеснение и от двете страни. Арсенал обаче трябва да направи бразилския национал един от най-добре платените играчи в отбора, ако искат да удължат договора му. В момента лятната покупка Габриел Жесус и Томас Партей са най-добре платените на „Емиратс“, като и двамата прибират над 200 000 паунда на седмица.

Gulliver/GettyImages
90 снимки

Интересното е, че Арсенал в момента преговаря също с Букайо Сака за нов договор, като английската звезда също ще печели близо 200 000 паунда на седмица. В момента Мартинели печели около 70 000 паунда на седмица, което означава, че Арсенал трябва да трябва да я утроят, ако искат да постигнат споразумение.

Времето обаче е на страната на лондончани, тъй като договорът му е до 2024-а година, с опцията за удължаването му с още 12 месеца. В Арсенал обаче знаят, че трябва да възнаградят Мартинели за отличното му представяне и би искал споразумението да бъде колкото е възможно по-скоро. Появиха се дори информации, че съгражданите им от Челси следят развитието на бразилеца.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Засега обаче Мартинели е изцяло фокусиран върху сезона с Арсенал и утвърждаването си в състава на Бразилия за Световното първенство. Той има три мача за националния отбор.

Говорейки след страхотната победа с 3:2 над Ливърпул в неделя, при която Мартинели отбеляза попадение и направи асистенция, южноамериканецът настоя, че иска да остане на „Емиратс“.

„Разбира се, че искам да остана. Говорим в момента. Да видим какво ще се случи. Но искам да остана, разбира се. Мисля, че това е най-добрият ми сезон дотук в Арсенал. Много съм щастлив за този момент“, заяви Мартинели.