Отборът на Арсенал се възползва по отличен начин от грешната стъпка на Манчестър Сити в събота. Тимът на Микел Артета постигна пореден успех във Висшата лига, побеждавайки последния в класирането тим на Уулвърхемптън с 2:0. Няколко часа преди това, „гражданите” допуснаха шокиращо поражение у дома от Брендфорд, което означава, че разликата на върха между двата тима е вече пет точки.

Въпреки че през първото полувреме на „Молиню” Арсенал не успя да отправи нито един точен удар, то през втората част гостите взеха нещата в свои ръце и с два гола на Мартин Йодегор си заслужиха трите точки.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Не бяха изминали и две минути игра, когато Гранит Джака получи неочаквани проблеми. Футболистът на Арсенал поиска медицинска помощ, но не стана ясно каква е причината за това. Халфът на „артилеристите”  се посъветва с медицинския екип на своя тим и след няколко минути суетене, той все пак успя да продължи срещата.

В 6-ата минута на срещата Арсенал успя да реализира попадение чрез Габриел Жезус. Бразилецът спря майсторски подаване отляво и веднага стреля в долния десен ъгъл на вратата, но при паса към него бе отсъдена засада. Телевизионните повторения показаха, че решението на реферите е правилно.  

Малко след четвърт час игра на „Молиню”, Джака все пак поиска смяна и той бе заменен от Фабио Виейра

Габриел Жезус имаше нова възможност да обстрелва вратата на „вълците” в 22-ата минута, но този път ударът му с глава мина встрани от вратата. Определено Жезус продължи да бъде най-опасният футболист в редиците на гостите. В 35-ата минута бразилецът получи отляво, финтира бранител на Уулвърхемптън и стреля с десния крак. За негово нещастие обаче, топката се отклони в напречната греда.

Минута преди края на първата част, футболистите на Арсенал можеха да съжаляват много сериозно за пропуските си пред вратата на домакините. След много груба грешка на салиба, който се опита да върне топката към своя вратар, Гедеш пресече паса и се оказа очи в очи с Аарън Рамсдейл. Нападателят на „вълците” напредна и стреля по диагонала, но в последния момента Магаляеш успя да отклони в корнер.

Странно или не, първата част завърши без точен удар за Арсенал, въпреки великолепните шансове. Това се случи за първи път в мач от Висшата лига от август 2021 година, когато лондончани загубиха с 0:5 от Манчестър Сити.

Второто полувреме започна с отлична контраатака за домакините, като само навременните действия на Рамсдейл предотвратиха удар към вратата му.

Все пак по-настоятелните действия на лондончани дадоха резултат в 55-ата минута, когато Мартин Йодегор откри резултата. След образцова атака по левия фланг, Габриел Жезус изведе по отличен начин Фабио Виейра, който почти от аутлинията центрира във вратарското наказателно поле, а Йодегор от сантиметри прати топката в мрежата.

„Вълците” отговориха с удар от пряк свободен удар, който обаче не донесе проблеми за Рамсдейл. Минути по-късно Жезус бе изведен зад отбраната на домакините, но бразилецът се забави и не успя да намери най-доброто продължение на атаката и гостите стигнаха само до корнер.

Всичко в мача бе решено четвърт час преди последния съдийски сигнал, когато Мартин Йодегор вкара втория си гол в мача. Зинченко проби много добре отляво и отправи остро центриране в наказателното поле. Там топката бе избита, но само, за да попадне на пътя на Габриел Мартинели. Той стреля с десния крак, но Са спаси. За негово нещастие обаче, коженото кълбо се озова право на крака на Йодегор, който с много прецизен изстрел до десния страничен стълб, не сгреши – 2:0 в полза на гостите!

FT • УУЛВЪРХЕМПТЪН – АРСЕНАЛ 0:2

0:1 Йодегор 55', 0:2 Йодегор 75'

Уулвърхемптън: Са, Семедо, Колинс, Тоти, Килман, Буено, Б. Траоре, Невеш, Моутиньо, А. Траоре, Гуедес

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел Магаляеш, Зинченко, Партей, Джака, Йодегор, Сака, Жезус, Мартинели