Нападателят Габриел Жезус е наличен за предстоящия мач с Ливърпул, но завръщането в игра на халфа Томас Партей отново се отлага. Това заяви мениджърът на Арсенал Микел Артета преди предстоящото дерби от 23-тия кръг на Висшата лига в неделя.

Жезус имаше вода в коляното, но успя да започне като титуляр срещу Нотингам Форест през седмицата. Бразилецът бе заменен през втората част, но според Артета няма място за притеснение и той ще бъде готов за домакинството срещу водача във Висшата лига.

Междувременно Партей продължава да не може да се възстанови. Ганаецът не е играл от октомври и въпреки че миналата седмица поднови тренировки, все още няма яснота кога отново ще може да попадне в състава.

"Габи Жезус тренира нормално цяла седмица и е готов за мача. При Томас обаче има нова контузия отпреди няколко дни. Той няма да бъде в състава. За съжаление не знаем колко време ще му трябва - дали няколко дни, или няколко седмици", заяви Артета.

Испанецът бе попитан и дали има проблем между крайните защитници Бен Уайт и Олександър Зинченко, които си крещяха един на друг след допуснатия в края на мача гол при победата с 2:1 над Нотингам Форест във вторник.

"Няма такова нещо. Двамата живеят на едно място и са най-добри приятели. Никога не би се стигнало до такъв спор, ако двамата не са най-добри приятели. Аз самият искам да виждам такава страст у футболистите", добави мениджърът на Арсенал.

Лондончани влизат в предстоящия мач от третото място в класирането, като изостават с пет точки от лидера Ливърпул и имат равен брой с втория Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко.