Арсенал е направил предложение на стойност малко под 50 млн. паунда за нападателя на Манчестър Сити Габриел Жезус. Клубът е уверен, че ще успее да привлече бразилеца на „Емиратс“, предава The Times.

„Артилеристите“ вече се сдобиха с подписите на Маркиньос от бразилския Сао Пауло и американския вратар Мат Търнър от Ню Ингланд Революшън – Жезус, обаче, ще се превърне в най-големия им трансфер, ако сделката бъде осъществена. Нападателят, който игра под ръководството на мениджъра Микел Артета, докато испанецът бе асистент на Пеп Гуардиола в Сити, ще търси отбор, който да му гарантира повече игрови минути.

Предвид пристигането на Ерлинг Холанд и Хулиан Алварес на „Етихад“, минутите на Жезус се очаква допълнително да бъдат ограничени. Арсенал търси подсилване в атака след разделите с Пиер-Емерик Обамеянг, който отиде в Барселона през лятото, и Александър Лаказет, завърнал се във френския Лион. Ситуацията с договора на Еди Нкетия също остава неясна на този етап.

Веднъж щом лондончани си гарантират Жезус, отборът ще погледне към подсилване на полузащитната си линия. „Топчиите“ се целят в Юри Тилеманс от Лестър и ще се опитат да привлекат белгийския национал на „Емиратс“.