Двама от играчите на Арсенал, които записаха участие на Световното първенство, съвсем скоро ще си тръгнат. Или поне се очаква това да се случи. Според вестник "Дейли Телеграф", става въпрос за вратаря Давид Оспина и нападателя Дани Уелбек. 

Двамата се оказват излишни в схемата на новия наставник Унай Емери, който иска да поореже състава си преди началото на турнето в Сингапур. И се очаква продажбата на дуото да стане факт в най-скоро време. 

Оспина става излишен заради привличането на нов вратар, в лицето на германеца Бернд Лено. Титулярът Петър Чех няма да бъде пипан, което означава, е колумбийският страж или трябва да се задоволи да бъде трети избор, или ще трябва да си тръгне. 

Уелбек пък беше резерва на останалите нападатели, а такова ще е положението му и сега, което не го устройва. Така по всяка вероятност и той ще напусне "артилеристите" в търсене на ново предизвикателство. 

Очаква се и още няколко по-периферни играчи да си тръгнат от Северен Лондон. Това са Лукас Перес, Карл Дженкинсън, Чуба Акпом и Джоел Кембъл. Всички те ще бъдат продадени, ако дойде  тях. 

Поне трима измежду младоците Рийс Нилсън, Ейнсли Мейтланд-Найлс, Джеф Рейни-Едълейд, Еди Нкетия, Емил Смит-Роу, Жорди Осей-Туту и Джо Уилък ще бъдат дадени под наем, за да трупат игрова практика.