Отборът на Арсенал разби с 4:1 Нюкасъл в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. "Артилеристите" поведоха след автогол на Свен Ботман, след това Кай Хаверц удвои. През втората част за домакините се разписаха Букайо Сака и Якуб Кивиор, а почетно попадение за "свраките" вкара Джо Уилък в 84-ата минута. 

Така тимът на Микел Артета се поздрави с шести пореден успех в английския елит и отново се доближи до Ливърпул и Манчестър Сити. Арсенал е на две точки от лидера и на една от "гражданите". Нюкасъл пък остава на осмото място с актив от 37 пункта.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

В 8-ата минута футболист на "свраките" загуби топката и домакините комбинираха бързо. Букайо Сака завърши атаката с удар от вътрешността на наказателното поле, а Лорис Кариус спаси.

Две минути след това и Деклан Райс имаше подобен шанс. Той отправи мощен шут, но право в ръцете на стража на Нюкасъл, който отново се справи.

В 18-ата минута Арсенал излезе напред в резултата. При корнер Габриел стреля с глава отблизо, а Кариус първоначално спаси. След това Ливраменто се опита да изчисти от голлинията, но вместо това топката се удари в Свен Ботман и влезе във вратата.

Шест минути след това Мартинели проби отлично в пеналтерията на гостите. Той получи, след което пусна пас по земя пред вратарското поле, където Кай Хаверц върхлетя топката и я добави в мрежата за 2:0.

В 31-ата минута Сака получи в наказателното и центрира почти от аутлинията. До топката стигна Габриел Мартинели, който стреля с глава, но над напречната греда.

Четири минути след това именно Мартинели успя да стигне до отбита топка и стреля силно. Изпълнението му обаче не бе точно и прелетя встрани от целта.

Две минути преди края на срещата Алмирон бе изведен очи в очи с вратаря на Арсенал. Той обаче се забави, а Рая бързо скъси разстоянието между двамата и не позволи на футболиста на "свраките" да направи добър удар.

Второто полувреме започна с чудесна възможност пред Кай Хаверц, който бе изведен очи в очи с Лорис Кариус. Ударът на нападателя премина покрай вратата на гостите.

В 49-ата минута Антъни Гордън успя да пробие и да си нагласи топката на десния крак, след което стреля. Давид Рая спаси без сериозни затруднения първия точен удар на "свраките" в срещата.

В 61-ата минута Александър Исак получи на левия фланг. Шведът овладя и нахлу към вътрешността на наказателното. Той се справи с Бен Уайт, след което шутира, но неточно.

Четири минути след това Букайо Сако проби в пеналтерията, нагласи си топката и шутира по диагонала с левия си крак. Ударът му по земя се оказа неспасяем за Лорис Кариус - 3:0 за "артилеристите".

Деклан Райс центрира от корнер в 70-ата минута. На близката греда топката бе отклонена леко, а след това Якуб Кивиор я добави в мрежата.

В 84-ата минута Джо Уилък върна едно попадение. Дан Бърн проби отлично отляво, след което прати центриране в наказателното, а там именно Уилък стигна до топката и с глава я прати във вратата на домакините.

FT / Арсенал - Нюкасъл 4:1

1:0 Свен Ботман 18' (авт)

2:0 Кай Хаверц 24'

3:0 Букайо Сака 65'

4:0 Якуб Кивиор 70'

4:1 Джо Уилък 84'

Съставите на двата отбора:

Арсенал: 22. Рая, 3. Уайт, 2. Салиба, 6. Габриел, 15. Кивиор, 8. Йодегор, 41. Райс, 20. Жоржиньо, 7. Сака, 29. Хаверц, 11. Мартинели

Нюкасъл: 18. Кариус, 21. Ливраменто, 4. Ботман, 5. Шер, 2. Трипиър, 36. Лонгстаф, 39. Гимараеш, 67. Майли, 10. Гордън, 14. Исак, 24. Алмирон