Ръководството на Арсенал ще окаже пълно съдействие на полицията в Лондон, която започна разследване на инцидента от мача на "артилеристите" с Тотнъм снощи за Купата на Лигата. В края на тази битка звездата на "шпорите" Деле Али беше уцелен с бутилка по главата. 

Това се случи малко след като той отбеляза попадението за 2:0 в мрежата на "топчиите" и когато беше в борба за топката до тъчлинията. Телевизионните камери уловиха как бутилката удря играча, но не и кой я мята по него. 

Затова от полицията са изискали всички записи от охранителните камери на стадиона. Засега обаче извършителят не може да се идентифицира и все още не са извършени арести по този случай. Но въпреки това има седем арестувани след дербито. 

Техните провинения са свързани с притежание на наркотици, оказване на съпротива на полицията, както и на създаване на безредици в обществения ред след мача, както и за нарушаване на нощната тишина. Повечето ще се разминат с глоби и обществено-полезен труд, но някои може и да останат зад решетките за повече време.