Лидерът във Висшата лига Арсенал получи глоба от 40 000 паунда за това, че не успя да контролира своите играчи по време на сблъсъка с Нюкасъл в началото на януари. +Артилеристите" първоначално бяха обвинени от ФА, след като играчи се нахвърлиха около рефера Анди Мадли след решение да не отсъди дузпа за игра с ръка. Арсенал вече е глобен за инцидента.

Арсенал също е изправен пред друга санкция, след като беше обвинен за втори път през януари. "Артилеристите" отново оставиха разочарованието си да ги води, след като не получиха дузпа, отново за игра с ръка, този път при победата си над Оксфорд Юнайтед от третия кръг на ФА Къп.

"ФК Арсенал беше глобен с 40 000 паунда за нарушаване на Правило E20.1 на ФА по време на мача от Висшата лига срещу ФК Нюкасъл Юнайтед във вторник, 3 януари 2023 г. ФК Арсенал призна, че не е успял да гарантира, че играчите му се държат правилно през 95-ата минута. Независима регулаторна комисия наложи санкцията на клуба по време на последващо изслушване", гласи изявлението на ФА.