Отборът на Арсенал е малко вероятно да поднови договора на централния защитник Давид Луис това лято. Бразилецът има 16 старта за „артилеристите“ през този сезон, но му се наложи да си направи операция на коляното, което го извади от игра за известно време. Очаква се обаче той да се завърне към тренировки.

Въпреки че се ползва с доверие от страна на мениджъра Микел Артета, в момента клубът няма за цел договаря нови условия с него, пише „Football.London“.

Тъй като Уилям Салиба и Константинос Мавропанос ще се завърнат от наемите си, съответно от Ница и Щутгарт, мениджърът на „артилеристите“ смята, че има достатъчно възможности за позицията на централен защитник и не смята да разчита на Луис след лятото. Артета обмисля да даде повече възможности на Салиба, който така и не успя да запише нито един мач за първия отбор от началото на тази кампания.

34-годишният Луис има 72 мача за „артилеристите“ във всички турнири, откакто пристигна на „Емиратс“ през 2019 година, като спечели ФА Къп и Къмюнити Шийлд.