Отборът на Арсенал отново не успя да запише победа във Висшата лига. Въпреки мениджърската рокада в лондонския тим, днес „артилеристите” стигнаха до 2:2 при визитата си на Норич на „Кероу Роуд”.

Както е известно, през седмицата Унай Емери бе уволнен, а неговото място зае Фреди Люнгберг.

Това бе осми пореден мач във всички турнири в Англия, в който Арсенал не успява да запише победата. Това се случва за първи път от февруари 1992 година, а интересното в случая е, че лондончани никога не попаднаха в подобна ситуация под ръководството на Арсен Венгер, който води тима в 1235 мача.

Равенството остави Арсенал на осмо място във Висшата лига, на седем точки от Топ 4, докато Норич остава в зоната на изпадащите – на 19-та позиция, на три точки от зоната на спасението.

Арсенал започна мача обещаващо, но стари слабости в защита позволиха на домакините да излязат напред в резултата. Теему Пуки се възползва отлично от грешка в центъра на отбраната и откри резултата в 21-ата минута. Нападателят имаше късмета и топката да рикошира в тялото на Шкодран Мустафи и да затрудни допълнително Бернд Лено.

Преднината на „канарчетата” обаче не се задържа много време. Само осем минути по-късно гостите стигнаха до дузпа, след като Кристоф Зимерман игра с ръка в наказателното поле. С изпълнението на дузпата се нагърби Пиер-Емерик Обамеянг, чийто удар бе спасен от Тим Крул. Наказателният удар обаче трябваше да бъде изпълнен отново, тъй като футболисти на двата тима навлязоха в наказателното поле преди нападателят да стреля от бялата точка. Ситуацията бе разгледана с помощта на ВАР и дузпата трябваше да бъде бита отново. При втория си опит Обамеянг не сгреши и изравни за 1:1.

В края на първата част обаче, Норич отново излезе напред в резултата. След отлично организирана контраатака, домакините съумяха да изненадат своя противник отляво. В крайна сметка Кентуел бе най-съобразителен и реализира за 2:1.

През втората част гостите отново съумяха да изравнят, а точен отново не Обамеянг. Нападателят бе оставен непокрит в наказателното поле след разиграване от корнер и с мощен шут не остави шансове на вратаря на домакините. Точно преди изстрела на Обамеянг, от трибуните бе хвърлена втора топка на терена, която обаче не оказа влияние на играта и голът бе зачетен.

В заключителните минути Бернд Лено трябваше да прави няколко решителни спасявания, за да спечели точката за Арсенал на „Кероу Роуд”.