Арсенал записа първи успех във Висшата лига през новия сезон под ръководството на Унай Емери, осъществявайки пълен обрат над гостуващия Уест Хем с 3:1. Срещата бе изпълнена с много зрелищни изпълнения, като двата отбора ни предоставиха неспирни атаки в целия ход на срещата.

Марко Арнаутович даде аванс на гостите в 25-ата минута, но в 30-ата Начо Монреал възстанови равенството на „Емирейтс”. Централният защитник Иса Диоп си отбеляза автогол в 70-тата минута, за да даде първото предимство на Арсенал във Висшата лига при Унай Емери, а Даниел Уелбек оформи крайното 3:1 във втората минута на добавеното време. „Артилеристите” записаха първи точки, както и първа победа в новия сезон, и вече са 11-и в класирането. Уест Хем пък добави трето поражение в актива си и е последен с нула пред своя актив.

Срещата можехте да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и на дигиталната платформа PLAY DIEMA XTRA BG.

Мениджърът на Арсенал Унай Емери не изневери на постройката си и започна с 4-2-3-1. Пиер-Емерик Обамеянг бе на върха на атаката, а зад него действаха Хенрих Мхитарян, Аарън Рамзи и Алекс Иуоби. Присъствието на Рамзи на терена пък значеше, че Месут Йозил е извън състава на испанския наставник. 

Маурисио Пелегрини също стартира с 4-2-3-1, като Марко Арнаутович поведе нападението на „чуковете”. Лукаш Фабиански пазеше вратата на Уест Хем, а Роберт Снодграс, Филипе Андерсон и Михаил Антонио бяха „на гърба” на австрийския нападател. Четири бяха промените за чилийския наставник, в сравнение с предходния мач на отбора.

Арсенал създаде перфектна атака отдясно в 11-ата минута, след като Рамзи видя Хектор Бейерин отдясно, който центрира прострелно. Топката някак бе изчистена и дойде в Мхитарян. Арменският халф на Арсенал стреля мощно, а Фабиански отби и Рамзи довкара с глава. Позицията на уелсеца бе в нарушение с правилника и голът бе отменен. Малко по-късно Аранутович можеше да открие резултата на „Емиратс”, след като бе видян зад защитата на „топчиите”, но ударът му спря във външната страна на мрежата.

В 25-ата минута Арнаутович обаче бе безпогрешен. Футболистите на Пелегрини направиха красива комбинация отляво, а Фелипе Андерсон комбинира на два пъти с австрийския нападател, който стреля добре с десния, за да преодолее Чех – 0:1.

Четири минути по-късно Арсенал ликува, след като Начо Монреал изравни резултата. Бейерин центрира отдясно, а Фабиански не се намеси добре и я боксира в Монреал, който отблизо не можеше да пропусне – 1:1.

В 32-ата минута Андерсон видя Михаил Антонио зад отбраната на „артилеристите”, но крилото на Уест Хем стреля слабо. Секунди по-късно отбраната на Арсенал трябваше да се намесва неколкократно, след като Антонио и Андерсон имаха шансове да поведат отново „чуковете” напред, но не успяха.

В 37-ата минута Рамзи затрудни Фабиански след едно центриране, което рикошира в бранител на Уест Хем, но полският вратар реагира добре.

Шкодран Мустафи бе много близо до втори гол за Арсенал със старта на втората част, но ударът му с глава бе отклонен от Лукаш Фабиански.

В 54-ата минута Фелипе Андерсон нахлу мощно отляво и видя на дузпата Арнаутович, който стреля от упор, но в обсега на Чех. Секунди по-късно влезлият като резерва Александър Лаказет пробва рефлекса на Фабиански, но вратарят внимаваше и улови.

В 68-ата бившото крило на Лацио Андерсон стреля по диагонала след корнер за Уест Хем, а Петър Чех нямаше добра видимост пред купа от играчи. Чешкият вратар обаче показа добра проява и парира опита на Андерсон.

120 секунди по-късно Арсенал поведе за пръв път в резултата при новата си ера под ръководството на Унай Емери. „Топчиите” изтормозиха Уест Хем с постепенна атака, а Иса Диоп изчисти ужасно и Рамзи видя Лаказет в близост до вратата. Френският нападател се обърна и центрира, а топката рикошира в бедрото именно на Диоп, след което топката влетя зад гърба на Фабиански – 2:1 за Арсенал.

Две минути по-късно Арсенал можеше да довърши Уест Хем, но ударът на Обамеянг бе спрян от Иса Диоп. В 83-ата минута Аарън Рамзи стреля от дистанция и бе в трудна позиция, но изстрелът на халфа на Арсенал бе добър и накара Фабиански да прави солидна намеса, за да предотврати трети гол във вратата си.

Фелипе Андерсон отново можеше да изравни резултата в 90-тата минута, но шансът му изневери, а секунди по-късно Уелбек оформи крайният резултат, след като бе видян добре от Бейерин.

Идния кръг Арсенал гостува на новака Кардиф, докато Уест Хем ще приеме друг нов представител във Висшата лига – Уулвърхемптън.