Отборът на Арсенал записа безпроблемен и очакван успех над закъсалия тим на Блекпул в мач от третия кръг на ФА Къп. На полупразния „Блумфийлд роуд“ тимът на „артилеристите“ се наложи с 3:0 и се класира за следващия етап на надпреварата.

Разтърсвания от вътрешни скандали и протести тим на Блекпул не успя да се противопостави по никакъв начин на гостите от Лондон, въпреки че мениджърът на Арсенал Унай Емери бе заложил на доста експериментален състав.

В герой на вечерта за „артилеристите“ се превърна 19-годишният юноша на клуба Джо Уилок, който вкара две от попаденията, а третото бе дело на Алекс Иуоби късно през втората част.

Феновете на домакините продължиха с протестите си към собственика на клуба Оуен Ойстън, като дори на срещата бе поставено под въпрос. Часове преди първия съдийски сигнал привърженик на Блекпул се качи върху автобуса на Арсенал и не позволи тимът да тръгне към стадион „Блумфийлд роуд“. Наложи се лондончани да използват алтернативен транспорт, за да стигнат до стадиона, а впоследствие привърженикът на „мандарините“ бе арестуван.

Фен бави началото на Блекпул - Арсенал?

Арестуваха протестиращия фен на Блекпул

В крайна сметка мачът стартира в уречения час, а Арсенал записа лесен успех. Резултатът бе открит от Джо Уилок, който бе най-съобразителен в наказателното поле в 11-ата минута на срещата.

Аарън Рамзи изпълни един пряк свободен удар, топката срещна страничния стълб на вратата, а Уилок след добавка с глава, откри.

Футболистите на Блекпул също имаха своите моменти, но далечните удари към вратата на Арсенал, не затрудниха Петър Чех.

В 37-ата минута Арсенал удари за втори път и до голяма степен уби интригата в срещата. Отново Уилок реализира от малък ъгъл, след като се възползва от пас отдясно.

През втората част Алекс Иуоби оформи крайния резултат с попадение в 82-ата минута. При него обаче останаха съмнения, че играчът на Арсенал е бил в засада, която в крайна сметка не бе вдигната.

Така Арсенал преминава в следващия етап на турнира без особени проблеми и ще очаква своя съперник при жребия за 4-ия кръг.