Уест Хем победи Арсенал като гост с 2:0 в мач от 19-я кръг на Висшата лига. 

Gulliver/GettyImages
57 снимки

В третата минута дойде първият точен удар в мача, след като Букайо Сака получи в противниковото наказателно поле и стреля с левия крак, но не успя да затрудни Ареола, който улови спокойно.

В 13-а минута защитата на Арсенал не бе добре подредена и се получи разбъркване в наказателното поле, като Джаред Боуен успя да достигне до топката на аутлинията и да я отклони към точката на дузпата, а там Томаш Соучек я засече с десния крак и завърши категорично - 1:0 за Уест Хем.

В 30-а минута Габриел Жезус видя празното пространство и чудесно копна топката към Букайо Сака, който стреля с глава от чиста позиция, но Ареола блесна с рефлекса си и изби в корнер. Десетина минути след това отново Сака имаше възможност да се разпише, но ударът му с десния крак се отби от левия страничен стълб на вратата на Уест Хем.

В 53-а минута Деклан Райс получи топката и английският национал не се поколеба да опита късмета си от разстояние, но мощният му шут прелетя над напречната греда. Само две минути по-късно Джеймс Уорд-Праус изпълни корнер за "чуковете", а Константинос Мавропанос се извиси по страхотен начин, за да засече с глава, като топката се отби от напречната греда и влетя във вратата на "артилеристите" - 2:0 за Уест Хем.

В 65-а минута Жезус скочи над защитата и насочи топката ниско в средата на целта, но Ареола бе страхотно позициониран и улови кълбото. Веднага след това Бен Уайт също изпрати центриране в наказателното поле, а отново бразилецът с номер 9 скочи най-високо, но отклони топката над напречната греда от чиста позиция.

Десетина минути по-късон линията на Уест Хем в защита се разкъса и Тросар се отскубна, като веднага отправи шут от опадна позиция, но Ареола бързо скъси ъгъла и успя да направи ново спасяване. Малко след това Сака овладя подаване на границата на наказателното поле и отправи завършващ удар ниско в центъра на вратата, но стражът на Уест Хем отново бе на ниво.

В 82-а минута Сака се свлече в наказателното поле, като бурно искаше дузпа, но такава не бе отсъдена и играта продължи.

В 90-а минута Йодегар се справи добре, овладявайки пас на ръба на наказателното поле и стреля в десния ъгъл на Ареола, но стражът бе заел добра позиция и успя да отреагира, избивайки в корнер. Секунди след това Рийс Нелсън имаше чудесен шанс също да се разпише, но изпрати кълбото високо над напречната греда.

В шестата минута на добавеното време Деклан Райс закъсня в единоборство и фаулира Саид Бенрама, който падна в наказателното поле, а главният съдия отсъди дузпа. Именно Бенрама застана зад топакта, като стреля в левия ъгъл на Рая, но стражът на Арсенал успя да се намеси и спаси наказателния удар.

Стартови състави:

Арсенал: 22. Давид Рая, 35. Олександър Зинченко, 6. Габриел, 2. Уилям Салиба, 4. Бен Уайт, 19. Леандро Тросар, 41. Деклан Райс, 8. Мартин Йодегор, 11. Габриел Мартинели, 7. Букайо Сака, 9. Габриел Жезус

Уест Хем: 23. Алфонс Ареола, 33. Емерсон, 21. Анджело Огбона, 15. Константинос Мавропанос, 5. Владимир Цоуфал, 28. Номас Соучек, 19. Едсон Алварес, 10. Лукас Пакета, 14. Мохамед Кудус, 7. Джеймс Уорд-Праус, 20. Джаред Боуен