Защитаващият трофея си Арсенал ще преиграва мача с Хъл Сити от 1/8-финалите на ФА Къп. Мачът на „Емирейтс“ завърши при 0:0, като домакините само могат да съжаляват за пропилените куп възможности.

В същото време стражът на гостите Елдин Якупович направи много силен мач и предотврати редица положения. Главният регер Майк Дийн също се отличи с няколко спорни положения.

Двамата треньори заложиха на играчи, които по-рядко получават шанс за изява. Арсен Венгер заложи на Даниел Уелбек в титулярния състав, който започна мач за първи път след пауза от 308 дни. Наставникът пусна още от началото на мача и новото попълнение Мохамед Елнени. На вратата застана Давид Оспина, за сметка на титуляра Петър Чех.

Още в началото на мача, в 8-ата минута, дойде и първата спорна ситуация в ущърб на Арсенал. Майк Дийн не посмя да посочи бялата точка, след като Алекс Брус предотврати гол след игра с ръка в наказателното поле след прекрасен удар, в очертанията на вратата на Даниел Уелбек.

В 11-ата минута Тио Уолкът центрира, Дани Уелбек опита да засече с глава, но вратарят на гостите Елдин Якупович изчисти.

До края на полувремето Тио Уолкът на няколко пъти излизаше на добри позиции, но не успя да се разпише.

Още със стартирането на второто полувреме Арсенал създаде поредното много добро положение, което Тио Уолкът не успя да оползотвори, тъй като Якупович за пореден път спаси мрежата си.

Малко след това Майк Дийн не отсъди втора дузпа в полза на домакините за нарушение срещу Калъм Чеймбърс.

В 52-ата минута Алекс Уеоби стреля по земя, но не затрудни стража на гостите от Хъл Сити.

В течение на второто полувреме Лоран Кошчелни можеше да получи втори жълт картон за шпагат в 67-ата минута, но реферът не отсъди такъв.

С влизането в игра на Оливие Жиру играта в нападение се оживи още малко. В 69 минута нападателят излезе на прекрасна позиция, пребори се със защитник, отправи удар, който не беше много опасен, вратарят отново спасява.

В 86-ата минута дойде и първото спасяване на Давид Оспина. Играчите на Хъл Сити с лекота достигнаха до наказателното поле на съперника, Соне Алуко стреля, но стражът на „топчиите“ спаси.

В края на двубоя Арсенал се хвърли с всички сили, за да вкара гол, но отново не успя да стигне до такъв, затова мачът ще се преиграва. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS