Арсенал е готов да плати исканите 70 милиона паунда, за да привлече нападателя на Порто Еванилсон през летния трансферен период. Макар „артилеристите“ да вкараха пет на Кристъл Палас през уикенда, то атаката им не е на най-доброто ниво през този сезон. Арсенал има шест вкарани гола по-малко от Манчестър Сити, но само осем от тези голове са дошли от нападателите Габриел Жезус и Еди Нкетия.

В резултат на това лондончани искат да се подсилят в офанзивната част, но това няма да стане сега през зимата, тъй като клубът би влязъл под регулациите на Финансовия феърплей. Затова „артилеристите“ и Микел Артета ще изчакат до лятото, когато се очаква да форсират преговорите с „драконите“ от Португалия за нападателя.

Според Fichajes, Арсенал се е насочил към Португалия, след като за Виктор Осимен и Айвън Тони са искани суми от порядъка на 100 милиона британски лири и Еванилсон ще излезе по-евтино. 24-годишният нападател се радва на супер кампания с Порто, като до този момент е вкарал 16 пъти и е подал за други 5 попадения.

Играчът пък е бил препоръчан лично от новия скаут при англичаните – Пауло Шавиер, който е предложил обстоен доклад за футболиста пред треньорския щаб.