Арсенал е близо до финализирането на сделката за Деклан Райс, след като клубът постави краен срок да привлече капитана на Уест Хем на стадион "Емирейтс".

След като първоначално видяхме две отхвърлени оферти, изглежда, че Микел Артета най-накрая ще привлече така желания футболист, тъй като "артилеристите" изпратиха трета оферта от 105 милиона паунда. Това се случи, след като Манчестър Сити се оттегли от надпреварата, не искайки да плати над 90 милиона паунда за 24-годишния играч.

Но предложената структура на плащанията се оказа спънка, като според съобщенията "чуковете" са поискали голяма сума от общото плащане предварително. И забавянето беше достатъчно, за да изнерви феновете на Арсенал, като Райс се смяташе за основно попълнение, което може да ги затвърди отново като претенденти за титлата във Висшата лига през следващия сезон. Клубът от Северен Лондон иска Райс да бъде част отбора, преди играчите да отлетят за САЩ за предсезонното си турне. На 20 юли "артилеристите" ще изиграят първия от четирите мача в САЩ, сблъсък с MLS All Stars.

Но двете страни вече са направили пробив, като The Guardian съобщава, че Арсенал, който първоначално искаше да разпредели плащанията за пет години, се съгласи да намали броя на вноските. Сега се очаква английският национал скоро да премине медицински прегледи и да може да се качи на самолета с новите си съотборници.

Уест Хем поиска поне 100 милиона паунда да им бъдат платени до края на 2024 г., като останалите 5 милиона паунда зависят от добавките. Но Дейвид Съливан и компанията вместо това се съгласиха на компромис и удължиха датата до края на 2025 г.