Челси се прости с голямата мечта да триумфира с дубъл през настоящата кампания. След като спечелиха маратона в Премиършип, те се препънаха в последното препятствие във ФА Къп - Арсенал.

Епичната битка на "Уембли" завърши с успех 2:1 на "артилеристите", които триумфираха за трети път в последните четири години с този трофей. Така мениджърът им Арсен Венгер спечели за седми път най-старото отличие във футбола, а "топчиите" - за 13-и.

Алексис Санчес даде преднина на победителите в самото начало с изключително спорен гол, който може би не трябваше да бъде зачитан заради игра с ръка и засада. Но реферите го признаха, а впоследствие се изви истинска буря пред вратата на Челси, но повече попадения нямаше до четвърт час преди края.

Тогава обичайният заподозрян Диего Коста отбеляза поредния си гол и направи 1:1, въпреки че "сините" бяха с човек по-малко заради глупавия червен картон на Виктор Моузес за симулация в 69-та минута. Но три минути след това Аарън Рамзи оформи крайния резултат и "топчиите" пак триумфираха.