Полузащитникът Аарън Рамзи не е достатъчно възстановен, за да играе както в дербито срещу Челси от Висшата лига този уикенд, така и в двубоя срещу Базел от Шампионската лига през идната седмица.

25-годишният играч пострада при поражението с 3:4 от Ливърпул в първия кръг на английското първенство. Оттогава досега той следваше своя рехабилитационен режим, чиято идея беше уелският национал да бъде на линия за лондонският дуел срещу „сините“.

Арсенал посреща Челси на своя „Емиратс“ в събота от 19,30 часа, като срещата ще бъде излъчена пряко по телевизия DIEMA SPORT 2 и онлайн на платформата GONG PLAY.

“Аарън Рамзи все още се бори с проблема в бедрото и не мисля, че ще е на линия за Базел или Бърнли. Най-вероятно няма да можем да разчитаме на него до паузата за националните отбори”, отчете Венгер.

„При него вече претърпяхме няколко разочарования – мислехме си, че е близо до завръщането си в отбора. Това наистина не е толкова далеч. Ситуацията не е тревожна, но трябва да бъда по-внимателен“, допълни треньорът на "топчиите".