От клуба на Арсенал официално обявиха, че от следващия сезон екипировката на отбора ще бъде на германския концерн Adidas.

Сделката между двете страни ще бъде факт от началото на сезон 2019/20 и ще донесе 300 милиона паунда в касата на лондонския тим. Така Арсенал ще стане третият най-добре финансово стимулиран тим след сделка с екипировка, като само Барселона (140 млн. паунда годишно) и Манчестър Юнайтед (75 млн. паунда годишно) ще бъдат пред „топчиите”. В допълнение тази сделка е двойно по-добра от настоящите, които клубът получава за своята екипировка от Puma.

Именно сделката с новата фирма ще преустанови петгодишното сътрудничество с настоящата, която датира от сезон 2013/14. По този начин Арсенал за втори път в своята история ще избере германския бранд, след като между 1986-а и 1994-а бива обличан от него.

Феновете на „артилеристите” буквално заляха социалните мрежи, след като разбраха, че фирмата се завръща на екипите на отбора им, която им навява добри спомени. Особено емблематична е жълтата фланелка от периода преди Милениума на Арсенал.