Двама от лидерите на Арсенал Месут Йозил и Алексис Санчес имат големи шансове за излязат на терена в дербито срещу Челси.

Чилийското крило ще мине фитнес тест в близките 48 часа, а след него ще стане ясно дали той ще може да играе в неделния мач. Футболистът не е бил в игра от месец ноември.

"Хубавата новина е това, че Йозил е напълно готов за двубоя в неделя. Що се отнася до Санчес, то ще се решава по-късно. Вероятно той също ще играе", коментира Венгер.

"Това е един мач, където може да покажем, че може да играем срещу топ отборите. Челси не е конкурент за шампионската титла, но те са силен тим, този сезон резултатите им не са показателни за качествата на футболистите, те ще се върнат на върха", допълни французинът.

"Не искам да говоря за това, което стана в Челси, но подобно нещо може да се случи на всеки. Съсредоточен съм върху своя отбор", допълни наставникът на "артилеристите".

В момента Арсенал е лидер в подреждането с актив от 44 точки, а Челси заема 14-ото място с 25 точки.

Срещата между Арсенал и Челси е част от 23-ия кръг на Висшата лига и може да бъде наблюдаван в ефира на Diema Sport и Gong Play в неделя (24 януари от 18:00 часа.