Новият мениджър на Ливърпул Арне Слот се пошегува, че телевизия TNT Sports е избрала първия мач на тима за новия сезон срещу Ипсуич за ранен старт, защото Юрген Клоп вече не е начело.

Клоп постоянно критикуваше насрочването на мачове за 12:30 часа в Англия, особено след двубои през седмицата или пауза за националните отбори и в една от последните си пресконференции през миналия месец заяви, че това е престъпление.

Но докато на треньорската позиция в Ливърпул имаше промяна, ситуацията остана същата с ранните стартове, подобно на срещата на 17 август.

"Казаха ми, че мачът ще бъде от 12:30... От това, което знам, Юрген се оплакваше доста, така че вероятно са помислили, че след като го няма, могат да насрочат мача ни отново 12:30", заяви Арне Слот, цитиран от официалния сайт на "мърсисайдци".

"Ситуацията е различна, защото не е след мач в Европа. Очаквам двубоя с нетърпение. Ще бъде специално и за тях, тъй като спечелиха промоция за Висшата лига. Мисля, че всеки отбор би предпочел да започне с домакинство, но ние ще се изправим срещу Ипсуич и очакваме срещата с нетърпение", добави Слот.

За осемте и половина години на Юрген Клоп начело на Ливърпул почти 14% от мачовете на отбора се играха в събота по обед, доста повече от тези на всеки друг тим във Висшата лига.

През миналия сезон Ливърпул имаше шест такива мачове, а Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед по три. /БТА