Новият старши треньор на Ливърпул – Арне Слот, сподели в акцент от интервю за клубната телевизия, че неговият предпочитан стил на игра, както и на много други треньори в цяла Европа, е „вдъхновен“ от съперничеството именно на „червените“, воден от Юрген Клоп срещу Манчестър Сити на Хосеп Гуардиола през последните години.

Нидерландският треньор наследи именно германеца, който прекара близо 9 години на „Анфийлд“ и се бетонира в славната история на английския гранд.

Слот пък даде първото си интервю пред клубната медия след напускането си на Фейенорд, за да поеме 19-кратния английски шампион.

„Съперничеството между Клоп и Гуардиола създаде сходна епоха на тази, когато всички гледаха към Барселона от страна на Шави, Иниеста и Меси и съперничеството с Реал Мадрид с Кристиано Роналдо там“.

„Когато приключи, новото такова дойде заради Юрген в Ливърпул, а Пеп Гуардиола беше в Манчестър Сити. За всеки, който обича футбола, беше фантастично да се гледа тази прекрасна ера и как двамата извличат най-доброто един от друг“, сподели Слот за своите идеи във футбола.

Запитан дали има прилики в стила му с този на Клоп, той добави: „Мисля, че има и смятам, че това е една от причините аз да бъда сега тук. Когато нещо е било успешно, определен начин на игра, не бихте искали да го променят драстично. Това е вероятно една от причините Ливърпул да се обърне към мен. Това е моят стил, но смятам, че е такъв на мнозина треньори в момента. Всички бяхме вдъхновени от съперничеството между Ливърпул и Сити“.

„Работих досега в друг голям клуб – Фейенорд и това може би е единственият начин, по който можеш да играеш – да владееш много топката и да имаш много енергия“, коментира още нидерландецът по темата.