След като едва избегна изпадането през последната кампания, мрачното представяне на Евертън под ръководството на Франк Лампард накара "карамелите" да бъдат зоната на изпадащите, което предизвика гневни реакции от техните фенове, призоваващи за драстични промени в клуба. По-късно Лампард беше уволнен, докато Антъни Гордън се надяваше да си тръгне от клуба, за да се присъедини към Нюкасъл. Английският младеж отказа да тренира с отбора и въпреки че не получи най-доброто сбогуване, успя да постигне целта си.

"Целият ми живот беше в Евертън. Израснах в Евертън, това беше огромно място в сърцето и живота ми, което никога няма да забравя. И отдалеч винаги ще ги подкрепям, винаги ще им пожелавам най-доброто. След като се случат такива неща, така че феновете да се включват в отбора, е трудно да се възстановиш, особено защото съм от там. Израснал съм на тези улици", сподели Гордън.

"Малко ме нарани, няма да лъжа. Мислех си, че като клуб с хиляди хора, работещи за тях, и усилията, които им положих миналите година, имах огромна роля в поддържането на клуба, спечелих играч на годината в отбора, а дори да не ми показаха някаква благодарност, така че това ме нарани," добави нападателят.

В отсъствието на Гордън и с Шон Дайш сега начело, Евертън остава на 18-о място. След като вкара само три пъти за "карамелите" през тази кампания, Гордън все още не е регистрирал гол или асистенция за Нюкасъл в четирите си мача, откакто се присъедини, тъй като "свраките" загубиха контрола върху челната четворка и също претърпяха поражение във финала на Карабао Къп.