През настоящата седмица ни очаква междинен кръг във Висшата лига. Няколко двубоя приковават вниманието, сред които Манчестър Юнайтед Челси, Астън Вила Манчестър Сити и лондонското дерби Тотнъм Уест Хем, но определено на „Гудисън Парк“ също ще бъде интересно.

Евертън и Нюкасъл ще се изправят един срещу друг във важен мач и за двата отбора като „свраките“ въпреки многобройните контузени състезатели се справят чудесно и продължават да печелят. Победата срещу Манчестър Юнайтед през уикенда бе от съществено значение, нещо, което призна и Еди Хау след мача с „червените дяволи“, но сега е време за ново предизвикателство пред „джордитата“.

За Евертън също могат да бъдат казани добри думи и след успеха при гостуването на Форест през уикенда, футболистите на Шон Дайш със сигурност ще посрещнат Нюкасъл с повишено самочувствие. За един футболист обаче, предстоящият сблъсък може и да е по-специален. Става дума за Антъни Гордън, който е бивш състезател на „Карамелите“ и след няколко дни ще се изправи срещу бившия си клуб. Младежкият национал на Англия си позволи да  сподели очакванията си за срещата и  даде ясно да се разбере, че Нюкасъл ще излезе единствено за трите точки.

„Чака ни нов мач, който отново ще се опитаме да спечелим. Намираме се в добра форма и това безспорно ни дава огромна увереност. Успехът срещу Манчестър Юнайтед се отрази страхотно на всички в отбора и определено нямаме търпение за двубоя с Евертън. Колкото до мен и моето завръщане на Гудисън, не мисля, че ще имам каквито и да е сантименти. Аз съм професионалист и излизам да върша работата си на терена. Със сигурност ще търсим нова победа, за да стоим близо в челото и отново да се борим за завършване в топ 4. Уважаваме Евертън, те са добър отбор, но ние желаем единствено трите точки“, коментира Гордън.