Мениджърът на Челси Антонио Конте промени системата, при която футболистите в отбора получават бонуси. Отсега нататък играчите ще получават допълнителни финансови възнаграждения само при спечелен трофей, а не както бе до сега при спечелен брой мачове или класиране за европейските клубни турнири.

Системата за бонуси бе променена след завръщането на Жозе Моуриньо на „Стамфорд Бридж“ през 2013 година, тъй като португалецът смята, че футболистите се мотивират допълнително от подобни финансови възможности във всеки мач.

„Когато спечелиш един мач по време на шампионата, си спечелил една битка. Една битка. Когато спечелиш трофей, печелиш войната. На мен ми харесва да спечеля войната. Важно е да се печелят отделни битки, но най-важното е да се спечели войната. Победите в малките битки, води до победа във войната. Наясно сме, че първенството е много трудно, защото има много силни отбори. Ние ще се борим много здраво до края на сезона“, коментира Конте.

„Аз виждам възможност да изградим нещо важно в Челси чрез новите методи и философия. Това е най-важното. Нормално е да искаме да се борим до последно за титлата. За мен е важно да работя с футболистите, да продължим да изграждаме отбора за настоящето и бъдещето“, каза още Антонио Конте.