Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте заяви, че е невъзможно да се намери бързо решение за непоследователността, която измъчва "шпорите"през последните години.

Конте, който пое поста през ноември, е натоварен със задачата да съживи тима, който беше финалист в Шампионската лига през 2019 година, но сега се бори за място в четворката.

Тотнъм загуби пет от последните си осем мача във всички турнири и отпадна от турнира за Купата на Англия след поражение от Мидълзбро във вторник.

"Историята на Тотнъм е следната, много възходи и падения, но . . . за да се опитате да се борите за нещо важно и да станете силен отбор, първото нещо, което трябва да се случи, е да бъдете стабилни", каза Конте преди домакински мач срещу Евертън в понеделник.

"За да направите това и да промените тази ситуация, която се случва от много, много години в Тотнъм, не е лесно. За кратко време е невъзможно да се постигне, не само за мен, но мисля, че нито един мениджър или треньор не може да промени историята за една секунда", добави той.

Конте също призова за прозрачност от медицинския щаб на своя клуб, като ги помоли да обяснят продължителното отсъствие на Оливър Скип.

21-годишният футболист за последно игра за "шпорите" през януари, а Конте каза на 8 февруари, че се надява той да се завърне в състава до 10 дни.

"Оливър Скип . . .  жалко е, че в Англия понякога трябва да имаш конференция с медицинския отдел. За лекарите е твърде лесно да работят тук, защото не говорят, не обясняват какво се случва. Понякога си мисля, че би било добре да има пресконференция с медицинския щаб, за да се обясни ситуацията с играчите", коментира Конте.