След като в неделя Гранит Джака отново се прояви в лоша светлина, изкарвайки си излишен червен картон в двубоя на Арсенал с Бърнли, той отнесе куп критики. Националът на Швейцария беше отстранен в 58-ата минута, защото се сдърпа с футболист на съперника.

След това гостите стигнаха до успеха с 1:0. За Джака това далеч не е първа такава изцепка. В тази връзка след мача гостуващият в студиото на Sky Sports Патрис Евра разказа интересна случка, свързана с легендата на “топчиите” Тиери Анри.

Веднъж Тиери Анри ме покани в тях. Щяхме да гледаме мач на Арсенал. Той включи телевизора и първото нещо, което видя, беше как Гранит Джака извежда тима с капитанската лента. Тогава Тиери веднага изключи телевизора. Попитах го какво стана, а той отговори: “Не мога да гледам как Джака е капитан на моя отбор”. И не гледахме мач… Така мисли една легенда за клуба и това казва всичко", започна французинът. 

"Просто този играч за пореден път предаде тима си. Често сме критикували Никола Пепе, но Джака не прави това за първи път. Сещам се как преди две години казах, че футболистите на Арсенал изглеждат като бебета, а той отговори с “Патрис Евра не за първи път говори за нас”. Но пък още в следващия двубой след това го замениха и при излизането си от терена той съблече фланелката си и я хвърли на земята. Видяхме достатъчно от Джака! Мисля, че и на привържениците на Арсенал им писна от него”.