Легендарният нападател на Арсенал Тиери Анри коментира сезона на английският шампион Ливърпул. Френският треньор се завърна като телевизионен анализатор, след като през последните години работеше като наставник във Франция и Канада. Според Анри този сезон във Висшата лига на Англия събитията са щели да бъдат съвсем различни, ако мърсисайдци не са били с толкова много контузени футболисти, главно в зоната на централния защитник.

„Всички знаем, че ако Ван Дайк, Гоемс и Матип бяха здрави, то този сезон щеше да е със съвсем различна история. Реалността обаче е такава, че тези момчета не са здрави. Тези, които трябваше да ги заменят качествено, не го направиха добре”, отбеляза легендарният нападател на Арсенал.

„Ливърпул чака твърде много за тази титла. Може би всички очакваха този сезон да се повтори, но това не се случва просто така. За мен сезонът им започна миналата година, когато спечелиха кампанията математически. Оттогава те започнаха да свалят стандартите си и не се бореха един за друг”, коментира още Тиъри Анри.

„Сега има два компонента, в които Ливърпул не се справя добре. В двете наказателни полета. Те нямат увереност и се нуждаят да се върнат към пътя на точките. Отборът остава обаче да е голям”, продължи с анализа си Анри след завръщането си в коментарното студио на Sky Sports.

"Никой не е очаквал да загубят шест мача вкъщи, нали? Отнема време да изградиш нещо, но може да изчезне точно така, за секунди. Може и да отнеме време да се върнат обратно. В Ливърпул трябва да се обединят отново, да останат здрав клуб и ще се завърнат", завърши Анри.