Надеждите на Арсенал за титлата бяха ударени, след като "артилеристите" изгубиха два гола преднина в последователни мачове, за да направят равенство срещу Ливърпул и Уест Хем. Тиери Анри смята, че отборът е станал твърде емоционален през последните седмици и трябва да запази спокойствие, ако иска да излъже Манчестър Сити за титлата.

"От гледна точка на Арсенал, от началото на сезона казвам, че не се печели титла с емоции. Можете да спечелите купа, Шампионска лига, може би дори Световното първенство. Но в 38 мача вие не може да бъдете твърде емоционални за това, а напоследък бяхме именно такива. Можете да усетите емоцията, но не бъдете емоционални. Има разлика. Бъдете спокойни. Все още сме пред Манчестър Сити, но казвам, че те трябва да се отърват от емоционалната част на мача и да се концентрират върху това, което те трябва да направят. Все още сме напред", сподели Анри.

Последните резултати означават, че Манчестър Сити е поел инициативата в битката за титлата. Отборът на Пеп Гуардиола е само на четири точки зад Арсенал, с мач по-малко, и приема тима на Микел Артета в сряда, 26 април.