International Entertainment Corporation са новите собственици на играещия в Чемпиъншип Уигън. Те поемат контрола върху отбора от предишните главни акционери в лицето на семейство Уилън. Бившият мениджър на Евертън и Манчестър Сити Джо Ройл е назначен за директор на клуба, а синът му Дарън ще бъде изпълнителен председател. Томас Чан пристига в борда на директорите, а Джонатан Джаксън запаза ролята си главен изпълнителен директор.

Президентът на базираната в Хонконг компания IEC Мелвин Ян Мин Джан заяви: ,,Изключително горди сме, че ставаме собственици на Уигън и част от тяхната история и семейство. Футболните операции на клуба по време на ръководството на семейство Уилън, заедно с традициите и ценностите на тима и неговите привърженици бяха основните фактори за решението ни да станем собственици на отбора. Нашата цел е да надградим над постигнатото и да успеем както на терена, така и извън него“, сподели още китайският бизнесмен.

Дарън Ройл добави: ,,Горд съм от възможността да бъда изпълнителен председател на Уигън. За мен е голяма чест да продължа работата на Дейв Уилън и Дейвид Шарп. Няма нищо по-заплашително и същевременно мотивиращо от това да продължиш наследството на Уигън. Ще направя всичко възможно клубът да постигне още много успехи“, завърши оптимистично Ройл. Уигън е на 16-та позиция във временното класиране на Чемпиъншип, като в следващия кръг гостува на Мидълзбро в събота.