Един от младите английски футболисти в сметките на селекционера Гарет Саутгейт разкри за кошмарен период в кариерата си в края на миналата и началото на тази година. Бранителят на Евертън Майкъл Кийн сподели, че е бил на крачка от това да остане без крак. При това, от неговата собствена глупост. 

В края на октомври миналата година той беше контузен ужасяващо от бившия играч на "карамелите" Джеймс Воън в мач за Купата на Лигата със Съндърланд. Тази травма в крака трябваше да бъде излекувана за няколко дни, но се оказа, че му е правила проблеми три месеца, а в един момент е бил на крачка от ампутацията. Ето и историята на Кийн:

"Джеймс ме контузи преди почивката, но аз продължих да играя и изкарах целия мач. Но знаех, че нещо не е наред, защото имах дупка на футболните си обувки от неговите бутонки. На почивката усетих, че кракът ме боли, но си казах, че трябва да стисна зъби и да продължа да играя, за да помогна на отбора си."

"Не предприех никакви мерки, не взех никакви обезболяващи и играх. Когато свърши мачът и свалих обувката си, бях шокиран - цялата беше в кръв, вътре дори имаше локва. Но отидох при лекаря, той заши раната и се прибрах да спя."

"Само за да се събудя в ужасна агония на сутринта. Не можех да сложа никаква тежест върху крака си, трябваха ми десет минути само за да сляза от леглото. Докторите ме прегледаха и ми казаха да стоя три седмици на легло, за да се възстановя. Но на десетия ден аз отново бях на терена."

"За да не ме боли, носех обувки с два номера по-големи. Можех да ритам топка, но чувството не беше същото. Всъщност, нямах никакво усещане в този крак. Играх срещу бившия си клуб Бърнли, представих се добре, но после нещата станаха много по-зле."

"След мача с Арсенал кракът ми се поду драматично, а по него плъзна огромно възпаление. Веднага ме приеха в болница, а кракът започваше да се подува все повече и повече. Лекарите ме лекуваха с антибиотици и най-накрая се справиха. Казаха ми, че съм бил на крачка от ампутация."

"След това бях на обезболяващи и продължавах да ходя с два номера по-големи обувки. Но продължавах да играя. Реших обаче, че трябва да спра, защото хапчетата бяха много силни и замайваха главата ми. В един мач тръгнах да преследвам Чарли Остин, а не знаех къде отивам. И тогава реших, че е време да отида в лазарета до пълно възстановяване", споделя Кийн. 

Той се връща на терена в мача с Манчестър Юнайтед навръх Нова година, но тогава Антони Марсиал без да иска се стоварва с цялата тежест върху контузения му крак и отлага пълното му възстановяване с още три седмици. Но от 31 януари тази година кошмарът е зад него, а сега Кийн е доста по-предпазлив, що се отнася до здравето му.