Английските национали са посрещани твърде враждебно по повечето европейски стадиони, но това само ги мотивира и ги кара да играят още по-силно, заяви халфът на отбора Мейсън Маунт. Англичаните бяха замеряни с пластмасови чаши и обиждани почти през всичките 90 минути на "Пушкаш Арена" срещу Унгария през седмицата, но спечелиха с 4:0.

"Когато целият стадион е срещу нас, ние показваме най-доброто от себе си. Говорихме си преди мача и очаквахме подобно отношение от трибуните, но вече сме доказвали, че в такава обстановка сме още по-добри. Целта ни в такива ситуации е да направим нужното на терена, за да принудим трибуните да стоят тихи", каза Маунт.

"Още като вкарахме ни беше ясно, че нещо ще се случи. Очаквахме да започнат да ни замерят с каквото намерят и се радвам, че никой не пострада. И това не ни е за първи път. Честно казано, според мен е абсолютен срам, че такива неща продължават да се случват по футболните терени.

"Сигурен съм, че ФА ще говори с ФИФА по този въпрос, защото е нужна промяна. Надявам се да има наказания и тази враждебност най-накрая да бъде изтръгната от футбола".