Бившият нападател на Тотнъм Лес Фърдинанд смята, че тимът на Маурисио Почетино не може да бъде възприеман все още като реален конкурент за титлата, въпреки че "шпорите" са само на пет точки от върха. Лондончани са без две от звездите си - Хари Кейн и Деле Али, но продължават да са най-близкия преследвач на лидерите Ливърпул и Манчестър Сити. Според Фърдинанд обаче липсата на нови класни попълнения автоматично ги вади от уравнението за титлата.

"Те завършиха втори преди няколко години и още тогава беше ясно, че, за да се превърнат в реален претендент ще трябва да прибавят още качество към състава си. Те не направиха това и, въпреки че постигат известни резултати, не мога да ги видя в момента като кандидати за титлата. Смятам обаче, че Почетино върши фантастична работа в клуба и голяма част от играчите се подобряват година след година под негово ръководство", заяви Фърдинанд.

"Нуждаят се от един или двама играчи и може би през лятото ще закупят каквото им е нужно", завърши англичанинът, който има 149 гола във Висшата лига и се намира на 10-то място във вечната ранглиста по отбелязани попадения. /БГНЕС